Yke-MuoiInterieur Yke-Muoi

Download onze brochure in PDF met alle informatie.

Verwijzingen:
Museum 't Fiskershúske
Paesens-Moddergat

U kunt bij ons terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met onder andere echte Friese oranjekoek. Daarnaast serveren wij diverse frisdranken en ijs.
Bij mooi weer kunt u op het terras plaatsnemen, met prachtig uitzicht over het dorp en landerijen. Het vergezicht boven op de dijk is een aanrader.

Geschiedenis
Yke Muoi 1910In vroeger dagen stond dit gebouw bekend als de ‘Deurrit’ of ‘Trochreed’. Aan beide kanten van het pand waren grote deuren waardoor paarden gemakkelijk in- en uit konden. Na een grondige restauratie in oude stijl is deze boerenschuur nu een prachtig horecabedrijf geworden.
Het gezellige interieur van ‘Yke-Muoi’ is geheel in de stijl van vroeger. Met andere woorden, u gaat even terug in de tijd. Aan de muur hangt het portret van Yke-Muoi met daaronder een korte uitleg over haar persoonlijke geschiedenis.

Mogelijkheden
Yke-Muoi Koffe & Thee schenkerijOnze Drinkerij leent zich ook uitstekend voor het houden van bijvoorbeeld een vergadering, verjaardagsfeest, expositie of high tea. Groepen kunnen het gehele jaar op afspraak bij ons terecht.

De ruimte is prima geschikt voor ongeveer 35 personen.
Onze toiletten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Yke-Muoi is vlak bij museum ‘it Fiskershúske’.